Sluiten
Menu
Btg Handel

BPV

Kennisdelingsplatform BPV in de regio

Nederland is in een viertal regio’s verdeeld. Per regio zijn er kennisdelingsplatforms waarin BPV- coördinatoren en een teamleider van S-BB met elkaar kennis delen en informatie uitwisselen over de Beroepspraktijkvorming.

Er wordt binnen dit regionale overleg gesproken over:

·        Praktijkexaminering,

·        Tekorten aan stageplaatsen,

·        Opleiden van Praktijkopleiders ,

·        BPV in relatie tot onderwijstijd,

·        Wet en regelgeving t.a.v. BPV

·        Ontwikkelingen binnen S-BB.

We vergaderen in Noord ( Hoogeveen/Twente) , Noord West ( omgeving Amsterdam / Haarlem), West ( omgeving Rotterdam / Dordrecht) en Zuid ( Tilburg / Maastricht).

De BPV coördinatoren komen drie keer per jaar bij elkaar. Daarnaast wordt er in de landelijke docentendag van de BTG handel ruimschoots aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen de BPV. Dat gebeurt door S-BB en vanuit verschillende scholen.

Voor informatie rondom accreditatie en training praktijkopleiders verwijzen we u graag naar de website van S-BB.

Heeft u interesse om deel te nemen aan dit regionale overleg dan kunt u zich aanmelden bij de heer F. Verbraak.


Toolkit BPV

Examinering in de beroepspraktijk


Examinering binnen de beroepspraktijk heeft binnen de handelssector een sterke voorkeur: de praktijk biedt immers de beste context om te laten zien wat een beginnend beroepsbeoefenaar kan!

Voor een goede en betrouwbare examinering is het belangrijk dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de aandachtspunten bij het examineren in de beroepspraktijk.

ESS Examenservices, SBB en BTG Handel & Mode hebben daarom samen het initiatief genomen om een toolkit voor examinering in de beroepspraktijk te ontwikkelen. De toolkit bestaat uit een scan, handleiding voor een introductiegesprek, routekaart en achtergrondinformatie. Door gebruik te maken van de toolkit krijgen scholen meer grip op een goede en betrouwbare examinering in de beroepspraktijk.

Lees meer...
Privacy- en cookieverklaring | disclaimer | Deze site is eigendom van de Stichting Handelsonderwijs Nederland | Webdesign: HPU internet services