Sluiten
Menu
Btg Handel
Categorieën

Nieuws

Tweedaagse 2019

Tweedaagse 28 en 29 november 2019
De kracht van het concept!

Het thema is: “De kracht van het concept”. Immers achter elke succesvolle onderneming of innovatie zit een visie en een concept. Wat is het verhaal van de Efteling en hoe is het concept ontwikkeld en doorontwikkeld? Frans Goenee, conceptmanager van de Efteling, gaat het ons vertellen.

We starten ons programma op donderdag in Tilburg in de prachtige LocHal, een bijzonder gebouw waar verschillende functies samen komen. We laten ons verleiden door Daan Quakernaat om kathedralen te bouwen, Laura de La Mar vertelt ons meer over hospitality en verder zijn er sessies over leren in de praktijk door Erica Aalsma en leiderschap door de Baak. Ook is er ’s middags de mogelijkheid te kiezen voor een werkbezoek. U kunt het winkelcentrum van De Rooi Pannen bezoeken, naar de China Express, op stadssafari gaan door Tilburg of voor de avonturiers onder u is er een bezoekje aan Doloris. Het avondprogramma op donderdag is in de Efteling.

Op vrijdagmorgen verplaatsen we ons naar Breda en wel naar het voormalig terrein van de Seeligkazerne, waar we te gast zijn in het gloednieuwe onderwijshotel Groot Arsenaal van De Rooi Pannen. Hier horen we meer over dit concept. Ton Heerts neemt ons daar mee in de ontwikkelingen die op dit moment in het mbo spelen. Er is gelegenheid tot netwerken en we sluiten af met een inspirerende bijdrage van Arjen Banach.


Met een hotel in de Efteling en een programma in Tilburg en Breda bent u verzekerd van een afwisselende tweedaagse.

Lees meer...

Stadssafari - najaar 2019

Ga mee op onderzoek uit en ontdek (nieuwe) concepten, retailpareltjes in en laat u informeren over de nieuwste ontwikkelingen.

Tijdens de safari brengt u onder leiding van één van de  bedrijfsadviseurs van InRetail een bezoek aan inspirerende en innoverende ondernemingen/ ondernemers. Zo doet u informatie en ideeën op om uw lessen te verrijken en kunt u mooie voorbeelden met uw studenten delen.

Naast de bezoeken aan winkels maakt u kennis met de trends uit het boek ‘Hoera ik heb een winkel’ via een minidocumentaire.
Lees meer...

Presentaties Tweedaagse

De presentatie van Danielle Braun is helaas te groot voor op de site, als u een mailtje stuurt naar k.geurts@btghandel.nl stuur ik hem per we-transfer.
Lees meer...

Presentaties ledenvergadering 13 september 2018

Bijgaand de presentaties van het Kennispunt MBO en ESS zoals besproken tijdens de ledenvergadering dd 13 september 2018
Lees meer...

Materiaal Docentendag 2018

Vrije denkers

Sprekers/workshopleiders Arthur Kruisman en Patrick Donath vormen samen de Vrije Denkers. Sinds 2008 geven zij inspirerende werksessies over een onderwerp dat samen te vatten is als ‘doen is de beste manier van denken’.

InRetail
Harry Bijl van Inretail gaf een interessante presentatie over de ontwikkelingen in de Retail: Hoera ik heb een Winkel!


Michel Kregel (Retaildynamics) gaf ee presentatie over de combinatie van offline & online in de Retail.
Voor zijn presentatie kunt u contact opnemen via zijn linkedin-pagina https://www.linkedin.com/in/michel-kregel-7325927/


Toolkit Examinering in de BPV

Op de voorkant van het document staat nog steeds concept maar dit heeft alles te maken met de scan op examenlocatie – praktijkexaminator – exameninstrumenten – procedures.
Bij de scan is het antwoord ja of nee. Bij ja hoeft er niets te gebeuren, bij nee dient de onderwijsinstelling actie te ondernemen.
De onderwijsinstelling gaat op zoek naar mogelijkheden om van een nee - een ja te maken. Dat kan op verschillende manieren. Dit is dan ook de reden dat we op de voorkant nog steeds concept hebben staan.

Er zullen in scholen verschillende trainingen/ interventies gaan plaatsvinden die van de nee een ja kunnen maken. Dit zal in de landelijke regio bpv platforms worden opgehaald en toegevoegd worden aan het document.

Voor de 3 partijen dus een dynamisch document dat na één jaar zal worden aangevuld met mogelijke trainingen/interventies.


Edumundo

Keuzedelen Ondernemerschap : een vorm van Blended Learning.

Expertisepuntlob.nl

De powerPoint van de presentatie en de mbo-agenda LOB en de werkopdracht zijn bijgevoegd.


EIC Mainport Rotterdam

De powerpoint presentatie gegeven door Mary Dotsch en Arie van der Kooij staat op de site en de informatie m.b.t.  het bezoeken van leerlingen aan de Rotterdamse haven.

Lees meer...

Rekendocenten in het MBO vragen duidelijkheid en kwaliteit van de politiek

Lees meer...

Materialen Agenda voor de Toekomst

Lees meer...

Examengidsmbo.nl

Een mooie manier om in korte tijd te ckecken waar mogelijke verbeterpunten zitten in de kwaliteit van de examinering vindt u op www.examengidsmbo.nl. Stap voor stap gaat u langs verschillende thema's en krijgt u meer inzicht in de specifieke aandachtspunten.
Lees meer...

Presentaties Ledenvergadering 15-9-2016

Bijgaand de presentaties van Marleen van de Wiel over LOB en Marijke Backx over ESS en Nelleke Lafeber over Validering.
Lees meer...

Het servicedocument van het dossier Commercie (AMIH)

Lees meer...

Docentendag maart 2016

Presentaties en documenten


Op onze website onder het kopje Organisatie - BTG Handel landelijk - Kennisdelingsbijeenkomsten staan de documenten en presentaties , die we hebben ontvangen.


SBB Barometer 2015

De SBB Barometer 2015 is gepubliceerd. Hierin vindt u informatie over de beschikbaarheid van stageplaatsen en kansen op de arbeidsmarkt voor alle sectoren waaronder ook de handel en mode. Zie bijlage.
Lees meer...

Het servicedocument voor het dossier Commercie (CM JAM)

Lees meer...

Presentaties themadag 16 juni

Tijdens de presentatie waren er vragen over wat er over de keuzedelen in de onderwijsovereenkomst gemeld moet worden. Voor antwoorden, zie de volgende link:http://www.ihks.nl/document/servicedocument-onderwijsovereenkomst
Verder is na de presentatie het nieuws gekomen dat keuzedelen vanaf cohort 2018 onder de slaag-/zakregeling komen. Voor meer informatie: http://www.ihks.nl/nieuws/examinering-van-keuzedelen-wanneer-telt-het-mee-voor-de-slaag-zakbeslissing

Lees meer...

Presentatie Examinering Ledenvergadering

Bijgaand de presentatie over Examinering van Marleen van de Wiel tijdens de ledenvergadering van  de Btg Handel op 19 maart
Lees meer...
Privacy- en cookieverklaring | disclaimer | Deze site is eigendom van de Stichting Handelsonderwijs Nederland | Webdesign: HPU internet services