Sluiten
Menu
Btg Handel
Home > Organisatie > BTG Handel landelijk > Wat doen wij?

Wat doen wij?

De Btg Handel is het overleg- en informatieplatform waarvan de roc's lid zijn die één of meer opleidingen van de kwalificatiestructuur Handel en/of MITT (Mode, Interieur, Textiel en Tapijt) verzorgen.

Naast uitwisseling van kennis en ervaring is het de plaats waar scholen hun streven - handels- en MITT-opleidingen behouden en versterken - gezamenlijk realiseren.

Voor afstemming met ontwikkelingen in het bedrijfsleven participeert Btg Handel in de MBO Raad en de Sectorkamer en de Marktsegmenten van het S-BB.

Om meer doelgericht de handelsopleidingen te kunnen ondersteunen en expertise te bundelen, is in 1996 de Stichting Handelsonderwijs Nederland (SHN) opgericht. De stichting heeft zich ten doel gesteld het handelsonderwijs in Nederland te bevorderen en verder al hetgeen hier rechtstreeks mee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De leden van de Btg Handel dragen een ledenbijdrage af aan de SHN.

De SHN kent een bestuur dat bestaat uit een voorzitter, penningmeester en zes bestuursleden. Het bestuur van de SHN fungeert tevens als bestuur van de Btg Handel.

Om haar taken zo goed mogelijk te vervullen heeft de SHN/Btg Handel een bestuur dat een aantal werkzaamheden namens de leden uitvoert. Daarnaast heeft de SHN/Btg Handel het Servicebureau Handel (HSBH) ter beschikking,

De Btg Handel telt 41 leden.

De leden van de Btg Handel zijn georganiseerd op twee niveau’s: landelijk en regionaal.

Privacy- en cookieverklaring | disclaimer | Deze site is eigendom van de Stichting Handelsonderwijs Nederland | Webdesign: HPU internet services